Ordförandeklubban

Under flera år diskuterades olika förslag till en ordförandeklubba och vi kunde till slut enas om att den skulle se ut som en Pot Still. Uppdraget gick till Heléne Helsings far, Arne Pettersson, som hösten 1996 kunde presentera resultatet. För sitt remarkabla arbete erhöll Arne Petterson TWAANGs unika förtjänsttecken CPSD (Chairman Pot Still Design). Motiveringen återfinns att läsa i Bulletinen n:o 2 från 1997 under Publikationer.

Schatull
som skyddar och lagrar vår ordförandeklubba eller Chairman Pot Still är i formen anpassad till sitt exklusiva innehållet. Detta etui, i kraftig ek, har sin egen dryckeshistoria. Eken är en kvarleva från det saligen avsomnade Härnö Bryggeri och utgör rester av de fat i vilket pilsner och öl en gång lagrades. Lådan är givetvis försedd med ett lås, representerande ”the Spirit Safe”. Lådan är invändigt fullständigt anpassad för vår Chairman Pot Still och klädd i sammet och där ligger…

ordf2
Schatull av pilsnerdoftande ek

Klubban
som är mycket väl utförd och en äkta Pot Still i miniatyr i handknackad koppar  med de individuella mått och variationer som varje stolt destilleri följer och i detta fall är vi övertygade om att en fullstor  variant inte bara skulle föranleda diskussioner kring Whisky utan också en fullgod sådan. Till yttermera visso finns ytterligare en funktion. Det går att ”tuta i luren” ! Klubban är nämligen försedd med ett munstycke från en bolltuta som ursprungligen suttit på Arne Petterssons svärfars moped från år 1932, vilket medför att ordföranden kan avsluta våra sammankomster på ett ljudligt sätt.

 

ordf5
Ordförandeklubba redo att användas