Senaste nytt från Mackmyra

 

Från Mackmyra har vi fått följande:Förberedelserna inför utbyggnaden går vidare.
Tidigare under hösten har ni kunnat läsa om receptutvecklingen och planerna för det ”nya” destilleriet. Två förutsättningar återstår inför byggstarten, finansieringen och förnyelse av tillstånden. Avseende tillstånden har vi fått klartecken från de flesta inblandade myndigheter och inväntar de sista under första halvan av november.Som ett led i finansieringen planerar vi att under november/december genomföra en aktieemission. Kapitalet kommer främst att användas för investeringar i Destilleriet och whiskytillverkningen. Vi samarbetar med vår finansiella rådgivare – KPMG Corporate finance – i detta.

Med ovanstående förutsättningar uppfyllda kommer byggstarten att ske omgående. Under nästa år blir det i så fall en ny-invigning av Sveriges whiskydestilleri, nu i den slutliga skepnaden.

Mer information kring detta kommer i ordinarie nyhetsbrev inom kort.

Hälsningar,
Mackmyra Svensk Whisky