Sherrylagrad Ardbeg

Symposion låter i ett nyhetsbrev meddela följande:

Från det lilla kultdestilleriet Ardbeg på Isle of Islay har vi lyckats komma över det nästan omöjliga – en sherryfatlagrad Ardbeg!
Om du aldrig hört talas om något liknande är du inte ensam. Destilleriet har nämligen aldrig lanserat en liknande whisky på den öppna marknaden.

Denna unika buteljering kommer från ett enda fat och kommer endast att säljas i Sverige. Tyvärr innehöll fatet inte mer whisky än att det räckte till 403 flaskor. Då dessa flaskor kommer vara slutsålda inom några få dagar ger vi våra trogna prenumeranter förhandsinformation om säljstart. Som vanligt är det ”först till kvarn”-principen som gäller.

Hur den smakar? Den destilleritypiska, robusta rökigheten dämpas initialt av elegant sherry. Istället för den sedvanliga rökbomben startar whiskyn någorlunda mjukt för att allt mer fylla gommen med en spännande palett av smaker: nygarvat läder, torv, salmiak, sherry och varm honung övergår snabbt till ett crescendo av solvarm tjära och massiv rökighet.

Eftersmaken är lång, varm och söt – men framförallt rökig. Om du trodde att en rökig Islay-whisky inte kan vara sofistikerad så är det dags att tänka om.

Pris: 695:-
Art.nr: 70012 (beställningssortimentet)

P.S. För att erbjuda en helt naturlig och så nyansrik whisky som möjligt har vi valt att inte använda kylfiltrering eller karamellfärg i produktionen. D.S.