Vad döljer sig bakom McCondom?

Best Buddies of the Barrel var sistlidna månadsskifte dvs det mellan maj och juni i nådens år 00 på uppvaktningsresa till Campbelltown och därstädes förefinnandes destilleri Springbank, i akt och mening att fira 5-årsdagen av TUNNAN. Ja, inte hela klanen utan 75% av densamma eftersom 25% var hemma och nannade nyförvärvade barn.

Alltnog, fylligare reportage om resan kommer vid ett annat tillfälle.

Resans sista dag tillbringades i den goda staden Edinburgh där ett numera okänt antal pubar besöktes. Vid ett sådant besök var 50% av det manliga inslaget i resan tvunget att uppsöka etablissemangets bekvämlighetsinrättning. Efter förmodligen väl förrättat värv återkommer vederbörande till utskänkningsrummet med ett förklarat skimmer över anletet. Han säger med en min som om han just hittat Koh-i-noor-diamanten i rännstenen: ”Du måste helt enkelt gå in på muggen.”

Sagt och gjort. Jag stegar in på schadis och vad ser jag på väggen? Jo en tocken däringa automat som säljer säkerhetsutrustning. Vad heter innehållet? Jo, MacCondom – flavoured with whisky. Säkerhetsanmaning Do not use while driving.

Som alla TWAANG-medlemmar vet är vi vid eventuella resor helt enkelt tvungna att inhandla konstifikationer med whiskyanknytning för att dymedelst berika klubbens inventariesamling.

Jag har sällan eller aldrig med sådan glädje skilts från £1 som den gången. Jag återvände raskt för att hämta kameran i syfte att föreviga föremålet. Då var stället upptaget av husets kock som dock inte visade någon förvåning vid avfotograferingen. Vi var nämligen inte de första turisterna som fann inrättningen avplåtansvärd.

Vid TWAANGs vårterminsavslutning – den högtidliga som numera alltid sker på Lisas och Nisses – överlämnades under värdiga och måhända även vältaliga former detta helt enkelt unika tillskott till TWAANGs samling av ovärderliga whiskyattribut.

En liten fråga kvarstår dock som jag inte hitintills inte sett något svar på, men det lär väl bli en styrelsefråga.

Vem smakar av och avgör vilken whisky MacCondom har använt sig av?????

McCondom1 McCondom2