Bosse Skoog tar med sig gröna bandet till Alvesta

Ja, bakom den rubriken döljer sig egentligen två nyheter: Den första är att Bosse flyttar till Alvesta och lämnar över ordförandeskapet i klubben. Den andra är att karl’n lyckades pricka in alla tre sorterna vid blindtestet i senaste provningen!

Att det var tre mycket snarlika whiskies som provades stod tidigt klart – men vad var den gemensamma nämnaren? Ingen fick reda på någonting förrän alla tre sorterna provats. Efter en mogen analys – med en slutsats att portvinslagrad whisky ofta antar en rödrosa ton – klippte Bosse till: ”Glenmorangie gör väl whisky som är lagrad på portvis- madeira- och sherryfat?” Helt rätt. Det var Glenmorangie 12 år, Port Wood finish, Madeira Wood Finish och Sherry Wood Finish. Efter denna insats beslöts att Bosse skulle få bära det gröna bandet permanent.

Bosse avtackades och bar över ordförandeklubban till Heléne Helsing. Bosse flyttar sitt optikervärv till Alvesta men kvarstår i klubben och kommer att försöka hålla kontakt vid besök i Härnösand – och via Forum på hemsidan.

Styrelsens nya stora uppgift blir nu att fundera på vilken färg det nya gröna bandet skall ha.