Ny finish för Famous Grouse

Skottarnas favoritwhisky har fått ytterligare en familjemedlem, The Famous Grouse Port Wood Finish. Ja, det utropar Maxxium glatt och fortsätter:
Den nya whiskyn har slutlagrats på noga utvalda portvinsfat för att addera en söt och rik finish till den karaktäristiska Famous Grouse-smaken.

Att whiskyn har en finish innebär att den har slutlagrats på fat som tidigare lagrat andra drycker. Detta ger whiskyn ytterligare en dimension av karaktär och smak. The Famous Grouse Port Wood Finish har slutlagrats på portvinsfat från regionen Douro i Portugal.
FAM_Port_Wood_200dpiVid framställningen av The Famous Grouse Port Wood Finish användes uteslutande fat som tidigare lagrat portvinet Tawny Port. Det var endast dessa fat som påverkade whiskyns karaktär exakt som man ville ha den. Den mjuka karaktäristiska Famous Grouse-smaken finns kvar men den har berikats med sötma och en rund, fyllig ton av port.

I Skottland arbetar destillerierna ständigt med att utveckla sin whisky för att kunna erbjuda kunderna en valmöjlighet. Den senaste trenden med en finish som ger en nyanserad whisky har slagit väl ut och uppskattas på marknader runt i världen. The Famous Grouse Port Wood Finish lanserades på Systembolaget den 7 april.

Pris: 289 kronor (70 cl)
Artikelnummer: 475

Källa: www.maxxium.se