Provning av nyheter på vårt systembolag

20030416-2Provningen startades upp av hr spritkassören Hallberg som idag lyckades få till att fyra gånger 30 är lika med 100 kronor, i vanliga fall brukar han räkna så här; tre gånger 30 är lika med 100 kronor, men ingen sa nått utan låtsades som det regnade.

Dagen tema var ”NYHETER” på systemet.

Provning 1. Parkers Finest Scotch Whisky en blended för 224:- . Mötet gick runt i cirklar och försökte få nått grepp om denna, protokollföraren uppfattade ljumma ovationer, jasså!

Provning 2. The Grand Bark Scotch Whisky, ännu en blended som uppfattades som aningen bättre än 1: an men många sa, jasså! Pris 208:-

Provning 3. Upper Ten Finest Blended, bäst hittills tyckte många men en del rynkade på näsan åt inslaget av Islay Whisky. Hr Hallberg berättade om hur denna whisky framställs och att en herrans massa blandningar genomfördes för att få till detta Norska flaggskepp. Pris 249:-

Provning 4. Black Cat, ansågs av många som något som katten hade släpat med sig hem, eller var det Anders som släpat hem det från någon resa i Asien? Pris 127:- för en halva.

Text: Tore Lindståhl
Foto: Anders Hallberg